Νωρίτερα η δεύτερη δόση σε γεωργούς και κτηνοτρόφους

apidothseis
Στις 15 Δεκεμβρίου και όχι στις 31 όπως αναμενόταν τελικά θα καταβληθεί το ποσό των 900.000.000 που αντιστοιχεί στη δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠ, κύριος Γρηγόρης Αποστολάκος.
Η καταβολή του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014, θα κατανεμηθεί σε 600.000 και πλέον δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων) και είναι η πρώτη φορά που θα καταβληθεί η αποζημίωση του 2014, μέσα στο 2014, και όχι το 2015 όπως γινόταν συνήθως όπως δηλώνει ο κύριος Αποστολάκος.
Αυτή η προσπάθεια γίνεται γιατί ήταν μια δύσκολη οικονομικά χρονιά για τους αγρότες. Όπως δηλώνει ο ίδιος «πήγε πολύ καλά η πληρωμή της πρώτης δόσης. Το ποσό, το οποίο δόθηκε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ήταν γύρω στα 900.000.000 ευρώ. Η απόκλιση που έχουμε από τη βάση των δηλώσεων κυμαίνεται γύρω σε αρκετά μικρό ποσοστό της τάξεως του 2,3 ή 4%, που οφείλεται σε λάθη δηλώσεων". Το ποσό της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Τρίτης στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Το ποσό πρόκειται να δοθεί στους δικαιούχους αναμένεται να αυξηθεί, σε περίπτωση που δικαιωθούν όσοι έχουν υποβάλει ενστάσεις. "Για παράδειγμα, στην Ηλεία πήγαν κάποιοι καθυστερημένα και δήλωσαν τα ενοικιαστήριά τους με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν. Αυτοί θα τα λάβουν το σύνολο του ποσού (και τις δύο δόσεις), το Δεκέμβριο", εξηγεί ο κύριος Αποστολάκος.
Τέλος συμπληρώνει ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, πως όσες πληρωμές είναι προγραμματισμένες να γίνουν φέτος, θα γίνουν εγκαίρως, χωρίς καμία υστέρηση στους νέους αγρότες, τη βιολογική γεωργία και την κτηνοτροφία.
opekepe

ΠΗΓΗ: news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 3711084198303720554

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΟΛΗ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ !

H φωτογραφια της ημερας!

H φωτογραφια της ημερας!
Βy athinorama
 
item