Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς: Πολλαπλές κοινωνικές δράσεις

Με σκοπό να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενεργοποιήσει τους πολίτες της Καστοριάς να δίνουν πιο συχνά λίγο από το αίμα τους, προκείμενου να σώσουν μια ζωή, αλλά και να προωθήσει τη διάδοση της ιδέας της προσφοράς οργάνων σώματος, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών του νομού, σε συνεργασία με  το...
νοσοκομείο Καστοριάς, πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στα γραφεία του συλλόγου, εθελοντική αιμοδοσία. Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου, αφήνοντας την εργασία τους και σπεύδοντας να δώσουν λίγο από το αίμα τους.

Σκοπός το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας να περάσει στη νέα γενιά
         Για ένα αξιόλογο και κοινωνικό έργο, όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και η ανάλογη πρόνοια προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, που την έχει ανάγκη, έκανε λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Ισαακίδης.
«Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο του Νομού Καστοριάς κι όχι μόνο, κάνουμε και σήμερα την εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματικά, πάει πάρα πολύ καλά, καθώς έχουμε  αρκετό κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας », δήλωσε ο πρόεδρος, για να προσθέσει πως στην προσπάθειά αυτή, συμβάλλουν όλα τα μέλη, τα οποία και ευχαρίστησε γιατί δίνουν το παρόν σε κάθε αιμοδοσία.
«Αυτό που θέλω να επισημάνω», συνέχισε ο κ Ισαακίδης «είναι ότι, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει στα δημοτικά σχολεία του Νομού Καστοριάς να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις. Αρχίσαμε από το 9ο δημοτικό σχολείο, ενώ έχουμε προγραμματίσει για τις 14 Νοεμβρίου  αντίστοιχες εκδηλώσεις στο 5ο δημοτικό και έπονται και σε αλλά δημοτικά σχολεία », ενημέρωσε ο πρόεδρος. Σύμφωνα με τον κ. Ισαακίδη,  ο σύλλογος αποβλέπει να μεταδώσει στα νέα παιδιά, το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, «Γιατί αύριο θα είναι οι εθελοντές αιμοδότες μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους δασκάλους όλων των σχολείων, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν για τη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων», ήταν τα λόγια του.
Όσον αφορά στην επάρκεια αίματος στο νοσοκομείο Καστοριάς, όπως ενημέρωσε ο κ. Ισαάκιδης, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ όπως υποστήριξε, η συνεργασία τους είναι άψογη.
Τέλος, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει για τις 10 Νοεμβρίου, εθελοντική αιμοδοσία στο Άργος Ορεστικό, ενώ στις 30 Νοεμβρίου στο  στρατό.
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
Περισσότερα στη “ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ” που κυκλοφορεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eνημέρωση 2591773998498288045

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΟΛΗ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ !

H φωτογραφια της ημερας!

H φωτογραφια της ημερας!
Βy athinorama
 
item