Επιστρέφει την διερευνητική και ο Ευάγγ. Βενιζέλος – Ακολουθεί σύσκεψη αρχηγών



Επιστρέφει ως άκαρπη την διερευνητική στον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας και ο Ευάγγ. Βενιζέλος, Ακολουθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια
Χωρίς αποτέλεσμα στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας,  και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τη διερευνητική εντολή στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου και πλέον αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο...
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πρώτη τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» την οποία είχε προτείνει, μετά την άκαρπη τελευταία συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με όρο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ, υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε χαρακτηριστικά:
Δήλωση Βενιζέλου για την επιστροφή της διερευνητικής
«Ο ελληνικός λαός μας είπε στις εκλογές ότι θέλει Κυβέρνηση συνεργασίας. Θέλει τη χώρα στο ευρώ, θέλει εγγυήσεις ασφάλειας. Ο ελληνικός λαός μας είπε την περασμένη Κυριακή ότι θέλει να αποκτήσει και πάλι προοπτική, να δει την κατάστασή του να βελτιώνεται.
Από τις συζητήσεις που είχα χτες και σήμερα με τον κ. Κουβέλη και τον κ. Σαμαρά, προκύπτει σύμπτωση επί της αρχής γύρω από την πρόταση να σχηματιστεί μια οικουμενική Κυβέρνηση, μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ορίζοντα διετίας, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με όριο και με όρο τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ και με στόχο την οριστική υπέρβαση του Μνημονίου έτσι ώστε να πετύχουμε την ανάκτηση της αυτοδυναμίας της χώρας. Άρα τη βελτίωση της κατάστασης για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια με όσο γίνεται πιο πρακτικούς και άμεσους όρους».
Συνάντηση με τον κ. Σαμαρά
Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς αποχώρησαν από τη Βουλή χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς κατέθεσε στον κ. Βενιζέλο δύο προτάσεις. Η πρώτη πρόταση έχει να κάνει με το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και μοναδικούς όρους την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου. Η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ, αλλά με την ανοχή της. Ο μόνος όρος που έθεσε ο κ. Σαμαράς για το ενδεχόμενο αυτό, είναι να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eνημέρωση 20143570349185647

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΟΛΗ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ !

H φωτογραφια της ημερας!

H φωτογραφια της ημερας!
Βy athinorama
 
item