Κυκλοφοριακό και Νέο Κοιμητήριο στις προτεραιότητες του Δήμου Καστοριάς

KUKLOPhORIAKO
Δημήτρης Κωτούλας: Πρέπει να καταργηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες

Η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και η δημιουργία νέων κοιμητηρίων είναι δυο από  τις πολλές προτεραιότητες που έχει θέσει η δημοτική αρχή Καστοριάς.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακού  Δημήτρης Κωτούλας, ο  Δήμος Καστοριάς σκοπεύει να υλοποιήσει  σειρά παρεμβάσεων με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων  που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό.
Στους άμεσους στόχους, περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση της μελέτης για το κυκλοφοριακό  που  είχε  ξεκινήσει  επί δημαρχίας Γιάννη Τσαμίση σε συνεργασία με το ΑΠΘ και η δημιουργία κυκλικών κόμβων σε σημεία όπου υπάρχει εντονότερο πρόβλημα.
«
Υπάρχουν σκέψεις για να βοηθηθεί η πόλη και αισθητικά και κυκλοφοριακά
Καταρχάς πρέπει να καταργηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Οι μόνοι  που μπορούν να  διατηρηθούν είναι αυτοί της οδού Γράμμου (ύψος Τράπεζας Πειραιώς). Περισσότερο κόστος είναι  για τον Δήμο και προκαλούν παράλληλα κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Πρέπει να γίνουν κυκλικοί κόμβοι. Υπάρχει ένα πλάνο να γίνουν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη Νέα Λεύκη στο σημείο όπου υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες, για να  «αποσυμφορηθεί» ο  δρόμος.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι στη Χλόη έχει δημιουργηθεί μια νέα πόλη και στρατηγικά είναι ένας δρόμος.Δεν μπορεί ένας δρόμος να λύσει το πρόβλημα όλης της πόλης.Είναι όλα τα σχολεία εκεί και το πρωί και το μεσημέρι γίνεται το αδιαχώρητο.
Θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης οχημάτων», σημείωσε ο κ. Κωτούλας  και πρόσθεσε ότι το έργα θα ξεκινήσουν όταν ξεπεραστούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι χρονοβόρες.
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τη δημιουργία νέων κοιμητηρίων
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τη  δημιουργία  νέων κοιμητηρίων στην περιοχή Αγίου Χαραλάμπους Νέας Λεύκης.
Σύμφωνα με τον  κ. Κωτούλα, τα πρώτα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους.
«Στο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχουν 100.000 ευρώ για το νέο κοιμητήριο.Θα ξεκινήσουν οι πρώτες διεργασίες.Το έργο θα γίνει τμηματικά.
Επειδή το θέμα των κοιμητηρίων είναι πολύ σοβαρό, θα ξεκινήσει  η κατασκευή  μικρών – μικρών  τμημάτων. Ήδη έχουν συσταθεί επιτροπές, έχουμε μιλήσει και με την Ιερά Μητρόπολη, έχει σταλθεί και επιστολή προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε ζητήσει οικονομική βοήθεια από  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μέσα στο 2015 θ΄αρχίσουν τα πρώτα έργα», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.


Ελένη  Ψωμαδάκη
 Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HOT 7828029792284200974

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΟΛΗ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ !

H φωτογραφια της ημερας!

H φωτογραφια της ημερας!
Βy athinorama
 
item