4 φαντάσματα γυναικών που έμειναν στην ιστορία


Η φαντασία του ανθρώπου καλπάζει με αποτέλεσμα να δημιουργεί ιστορίες και εικόνες απόμακρες, απόκρυφες, γοητευτικές. Μακριά από τον γυμνό ρεαλισμό της καθημερινότητας, κοντά στα πλαίσια της αέρινης σκέψης και μαγείας.
Ποιες είναι οι αιθέριες μαγικές υπάρξεις, που μας ταξιδεύουν στον κόσμο της φαντασίας, μας δημιουργούν δέος και έναν μικρό φόβο;
Για ποιες κυρίες πεθαίνουμε να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και ξεκοκαλίζουμε βιβλία με παλιές ιστορίες και πολλές εκδοχές;

The Red Woman

Αγαπημένο της χρώμα το κόκκινο
Αγαπημένο της χρώμα το κόκκινο
Φαίνεται πως η Κόκκινη Γυναίκα έχει καταφέρει να ταράξει για τα καλά τον κόσμο του Game of Thrones, να αποπλανήσει τον Staniss Baratheon και να δημιουργήσει ένα κύμα συμπάθειας και αντιπάθειας ως προς το πρόσωπό της.
Ωστόσο, υπάρχει ακόμη μία κόκκινη γυναίκα της οποίας η ιστορία διαδραματίζεται στο κολλέγιο Huntingdon στην Αλαμπάμα.
Η Martha ή Margaret ήταν ένα ντροπαλό και ήρεμο κορίτσι, το οποίο δεν κατάφερε να κάνει φιλίες στο Πανεπιστήμιο. Συνήθιζε να περνά ώρες μόνη της και λάτρευε το κόκκινο χρώμα.
Το δωμάτιό της είχε το χρώμα της φωτιάς διακοσμημένο με κόκκινες κουρτίνες, κόκκινα παπλώματα, ένα κόκκινο χαλί προσευχής και πολλά κόκκινα μπιχλιμμπίδια.
Οι συμφοιτητές της, την είχαν ρωτήσει αρκετές φορές για αυτή την εμμονή με το κόκκινο, αλλά η ίδια αρνιόταν να απαντήσει. Πολλοί την είχαν χαρακτηρίσει μελαγχολική, ενώ υπήρξαν και μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες η Martha με το πέρασμα του χρόνου είχε όλο και πιο αλλόκοτη συμπεριφορά.
Ένα βράδυ η Martha, ντυμένη με μία κόκκινη ρόμπα, βρέθηκε νεκρή στο κόκκινο δωμάτιό της, αφού είχε κόψει τις φλέβες της. Λέγεται πως το πνεύμα της Margaret έχει στοιχειώσει από τότε το Πανεπιστήμιο Huntington.

The Blue Lady

Φορούσε πάντα μπλε ρούχα
Φορούσε πάντα μπλε ρούχα
Η μπλε γυναίκα και ο παράνομος δεσμός. Στην Καλιφόρνια υπάρχει μία καφετέρια με το όνομα Moss Beach Distillery, η οποία είναι γνωστή για το... φάντασμα που φιλοξενεί. Ο μύθος λέει ότι πριν από 72 χρόνια, μία παντρεμένη γυναίκα, ιδιαίτερα όμορφη και ντυμένη πάντα στα μπλε, έπεσε θύμα του έρωτα.
Ανέπτυξε έναν παράνομο δεσμό με έναν μυστηριώδη και γοητευτικό τύπο, ο οποίος ήταν ο πιανίστας του bar. Πήγαινε συχνά στο bar για να τον συναντήσει, αλλά ένα βράδυ φέρεται ότι σκοτώθηκε, ενώ περπατούσε στην παραλία. 
Από τότε λένε ότι η blue lady, περιφέρεται στο μαγαζί ψάχνοντας τον εραστή της.

The White Lady

Ποια είναι η αληθινή ιστορία;
Ποια είναι η αληθινή ιστορία;
Ποια είναι η ιστορία της λευκής γυναίκας και τι έγινε τελικά; Σε πολλές χώρες του κόσμου υπάρχει μία λευκή γυναίκα η οποία εμφανίζεται ως πνεύμα στους ανθρώπους. Ιδιαίτερα στον Καναδά, στο Ην. Βασίλειο και στην Αμερική υπάρχουν μύθοι γύρω από το όνομα The White Lady.
Στους μεσαιωνικούς χρόνους στην Αγγλία, η λευκή γυναίκα ήταν ο προάγγελος του θανάτου, ο οποίος εμφανιζόταν στα σπίτια όταν κάποιος ήταν ετοιμοθάνατος. Στη Σκωτία υπάρχει ένας μύθος σύμφωνα με τον οποίο ένα κορίτσι αυτοκτόνησε από έναν πύργο και από τότε το πνεύμα πλανάται στα πέριξ.
Στην Αμερική έχουν να λένε ότι η Λευκή γυναίκα, ήταν μία γυναίκα η οποία δολοφονήθηκε ή σκοτώθηκε τυχαία την πρώτη νύχτα του γάμου της, ενώ υπάρχει και η εκδοχή της White Lady μητέρας, σύμφωνα με την οποία μία μητέρα έχασε την κόρη της. Ένα βράδυ βγήκε να την ψάξει και πάνω στον πανικό λέγεται ότι έπεσε από έναν γκρεμό.
Από τότε το πνεύμα της τριγυρίζει στους δρόμους για να ψάξει την κόρη που έχασε.

Τhe Grey Lady

Η ιστορία της είναι γνωστή σε πολλές χώρες
Η ιστορία της είναι γνωστή σε πολλές χώρες
Ακόμη μία ιστορία στην οποία πρωταγωνιστικό πρόσωπο είναι μια γυναίκα. Η γκρι γυναίκα λέγεται ότι έχει στοιχειώσει το κάστρο Dudley, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ουαλία, στη Σκωτία, στη Νέα Ζηλανδία και στην Ιντιάνα. Το κάστρο Dudley θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα κάστρα στον κόσμο και το πιο στοιχειωμένο στην Αγγλία.
Υπάρχουν πολλά πνεύματα που έχουν αναφερθεί στους χώρους του, με πιο γνωστό και τρομακτικό την Γκρι γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η Dorothy Beaumont.
H Dorothy έχασε την κόρη της κατά τον τοκετό, ενώ λίγο μετά τη γέννα πέθανε και η ίδια. Πριν πεθάνει ζήτησε από τον άνδρα της κάποιες χάρες οι οποίες όμως δεν πραγματοποιήθηκαν. 
Από τότε πιστεύεται πως το ανήσυχο πνεύμα της Dorothy τριγυρνά στο κάστρο και αναζητά την κόρη και τον άνδρα της.
Τρομακτικές ιστορίες. Ανήσυχα γυναικεία πνεύματα που περιπλανώνται σε δρόμους που φλερτάρουν με τον κόσμο της φαντασίας και της πραγματικότητας! Τολμάς να τις δεις μπροστά σου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυχαγωγία 6050710119965227182

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΟΛΗ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ !

H φωτογραφια της ημερας!

H φωτογραφια της ημερας!
Βy athinorama

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
item