Δήμος Νεστορίου: Σε τροχιά υλοποίησης πολύ σημαντικά έργα ανάπλασης σε όλο τον Δήμο

Nestorio-Dimarhio-3
 To πράσινο φως για την υλοποίηση σημαντικών έργων ανάπλασης όλων των...
δημοτικών διαμερισμάτων του ορεινού Δήμου Νεστορίου έδωσε ο υπουργός εσωτερικών με απόφαση που ενέταξε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης ΕΣΠΑ το έργο ανάπλασης οικισμών του δήμου Νεστορίου με συνολικό προϋπολογισμό  που αγγίζει τα 6.160.000 ευρώ.
Το έργο αυτό περιλαμβάνει 9 υποέργα με τους παρακάτω τίτλους και προϋπολογισμούς.
Πιο αναλυτικά τα έργα είναι τα εξής:
1) ανάπλαση οικισμού Νεστορίου 830.000 €,
2) ανάπλαση εισόδου οικισμού Γράμμου 735.000 €,
3) εσωτερική οδοποιία Χρυσής- Πευκοφύτου 1.170.000 €,
4) εσωτερική οδοποιία Κοτύλης 640.000 €,
5) διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου πνευματικού κέντρου Επταχωρίου 240.000 €,
6) ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Κυψέλης 410.000 €,
7) ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Πτελέας 275.000 €,
8) ανάπλαση οικισμού Κρανοχωρίου 1.390.000 €,
9)διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και παρόδου πνευματικού κέντρου Χρυσής 400.000 €.
Τέλος ως δέκατο υποέργο ενάχθηκε και η παρακολούθηση εργασιών εκσκαφών από αρχαιολόγο 70.000 ευρώ.

Τα παραπάνω αυτά έργα θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει προέγκριση δημοπράτησης, καθώς επίσης και η δημοπράτηση και η ανάδειξη αναδόχου κατασκευαστή.

Χρονικός ορίζοντας των διαδικασιών είναι η άνοιξη του 2014, ενώ τα έργα θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από τις αρχές του καλοκαιριού του ιδίου έτους. Πρόκειται για μια πλειάδα σημαντικών έργων ανάπλασης του δήμου Νεστορίου τα οποία θα  συμπληρώσουν  τις ήδη εγκεκριμένες αναπλάσεις των οικισμών Νεστορίου, Διποταμίας,  Επταχωρίου, Ζούζουλης, Κοτύλης και Πεύκου, ενώ ολοκληρώνουν  και μια τεράστια προσπάθεια αρχιτεκτονικής αναβάθμισης των οικισμών του δήμου. Πέρα όμως από αυτά, εξυπηρετούν παράλληλα και τον στόχο της τουριστικής ανάπτυξης της εν λόγω  περιοχής και αυτό συνεπάγεται την αύξηση της επισκεψιμότητας.
«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι ο δήμος Νεστορίου προκειμένου να θέσει τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη προωθεί και εντάσσει έργα που αφορούν όλους τους τομείς όπως, τον πρωτογενή τομέα, τον εναλλακτικό και ορεινό τουρισμό, την ενέργεια με στόχο την οικονομική βιωσιμότητα του δήμου και τέλος  το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος της περιοχής κ Χρήστος Γκοσλιόπουλος.
fouit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eνημέρωση 1840517411890372014

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

item